תורה ומדע

צופן תנכ´י

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב, אני יהודי אתאיסט, השאלה שלי היא כיצד משרתת אותנו ברמה הפרקטית ידיעת הצופן התנכ´י, כאשר אנחנו יודעים על האירועים רק בדיעבד ולאחר שהם קרו, אני לא מוצא בזה שום היגיון.

תשובה

שלום וברכה

העובדה שכל מה שקורה, כבר מוצפן בספר, מראה למעלה מכל ספק שספר זה ניתן ע"י מי שידע כבר מראש את כל המאורעות ואין זה אלא מי שברא את העולם והצפין הכול בתורה.

וזה רק אחד מההוכחות הקטנות - פרפרת להוכחת הבריאה ע"י בורא עולם והעולם לא נוצר במקרה.

אם תרצה לבדוק את הדברים עוד וכן ראיות חותכות אחרות לידיעה הברורה שיש בורא עולם.

בהצלחה - בנימין שמואלי