אמונה

צבעים ומשמעותם

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, אני מתעניינת בנושא צבעים והבנתי שיש גם פסיכולוג מוכר בשם מקס לישר שהוא מתמחה בצבעים לפי פסיכולוגיה. אני שוקלת לקנות את הספר שלו על מנת ללמוד על עצמי והכי חשוב לנסות לטפל בעצמי כי יש לי בעיות פסיכולוגיות. אני רוצה לדעת פעם אחת ולתמיד , האם מותר לי לרכוש ספר שלו וללמוד ולהתקדם איתו או שיש ביהדות הסברים אחרים לחלוטין? ואם לפי היהדות יש הסברים אחרים לגבי משמעות הצבעים והשפעתם , הייתי רוצה לדעת יותר לגבי הנושא , ואם אפשר בשפה פשוטה ומפורטת. אני גם עברתי דירה לכן אני שוקלת לצבוע את הקירות בצבעים אולי שיוכלו להאזן אותי מבחינה פסיכולוגית. אני מודה לכם מראש

תשובה

שלום רב!

שאלה טובה;

התשובה היא שמותר לך לרכוש את הספר שלו, ולהשתמש בו, ואינו נוגד היהדות כלל.
ודאי שיש ביהדות הסברים לגבי משמעות הצבעים והשפעתם, והם מבוארים בכתבי המקובלים, אך אינם סותרים מחקרי מקס לושר, ורשאים להיעזר בהם.

ברכה והצלחה;

יעקב משה