אמונה

גיור לחומרא ונישואין

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום חברתי אומצה שהייתה תינוקת וגויירה בבית דין רבני מכיוון שהוריה לא שמרו תורה ומצוות כמו שהם הבטיחו לבית הדין אז גם חברתי למרות שהיא גויירה הגיור לא תפס מכיווון שהיא לא שמרה תורה ומצוות עד לגיל מצווה שהתחלתי לצאת איתה הבאתי לידיעתה את הנושא וכמובן שהיה לה קשה לקבל את זה שהגיור שלה לא תקף והיא לא יהודיה ע´פ ההלכה אלא רק ע´פ התעודת זהות לאחר דין ודברים הסכימה לבצע גיור לחומרא מתוך הבנה שהיא צריכה לבצע גיור מחדש היא ביצעה גיור לחומרא היא שומרת שבת הולכת צנוע ומקבלת כל מה שאני אומר לה מבחינת דת אני מתכוון להתחתן איתה והיא גם תשים כיסוי ראש: א- איך אני יכול להיות בטוח בגיור שהוא תקף הרי אני בחיים לא אדע מה עבר לה בשניה של הטבילה האם התכוונה לקיים את כלל המצוות או לא ב- נושא הנגיעה בינינו הוא קשה לשנינו ולפעמים אנו נופלים ולפני שהיא גויירה ישבנו עם הרב והוא שאל אותנו אם אנו שומרים נגיעה ואמרנו לו שכן למרות שלא כל כך שמרנו אלא התכוונו לשמור לאחר התהליך באמת אך גם לאחר התהליך נפלנו אני בחור דתי שומר מסורת האם יש פגם בגיור? אני אדגיש שהיא מאוד מאמינה ובאמת שומרת על הכל למרות שבבית שלה כולם חילונים היא שומרת שבת וכשרות וצניעות אך בנושא הנגיעה אנו לפעמים נופלים והרוב זה באשמתי

תשובה

שלום וברכה

כאשר חבירתך הצהירה בלב שלם שהיא מתכוונת לשמור מצות ומעשיה הוכיחו שהיא אכן נוהגת כך, לאחר הגירות ולפני הגירות אנו מקבלים שאכן היא התכוונה לכך והיא אכן יהודייה כשרה לכל דבר.

גם אם כעת הינכם נכשלים בחטא הנגיעה אין זה מבטל את גירותה ושניכם יכולים לשוב על כך בתשובה שלימה ולהינצל מכל פגם.

ראוי מאוד שתקבלי על עצמכם להישמר מאוד מנגיעות ולהיזהר מאוד שלא להיפגש במקום בודד וכך תוכלי להינצל מהחטא בעז"ה.

וראוי מאוד שתקבע עת ללימוד התורה בכל יום וכן ללימוד ספר מסילת ישרים, ובעז"ה בזכות התורה תוכל להתגבר על היצר.

תזכור שחטא הנגיעה הוא חמור מאוד ויש הסוברים שמחוייבים למסור את הנפש על כך והדבר מאביזרייהו דגילוי עריות.

אל תשתהה וקבע זמן לחתונה בקרוב ובעז"ה תוכל להחזיק את עצמך עד לזמן החתונה ותזכה להקים בית נאמן בישראל.

עלה והצלח - בנימין שמואלי