שבת

האם מותר לשקול לחם בשבת?

  • ח' סיון התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, לאחרונה קראתי שישנו איסור שקילה בשבת אותו ידעתי כבר קודם אך בשבת האחרונה אבי אמר לי לשקול לו את הלחם שנדע אם יש בו שיעור כזית ושקלתי האם זה אסור? פשוט אבי הוא תלמיד חכם וסמכתי עליו אשמח לתשובה עם מקורות. תודה רבה רבה לכם אתם עוזרים לי המון

תשובה

שלום רב,

אף על פי שאסור למדוד ולשקול דברים בשבת, מכל מקום מותר לעשות כן לצורך מצווה, ולכן מותר לשקול את הלחם כדי לראות אם יש בו את השיעור הנצרך לצורך קיום סעודות שבת.

מקורות: יעויין שלחן ערוך אורח חיים (סימן שו סעיף ז), משנה ברורה שם, וחזון עובדיה שבת חלק ו' (עמוד כו).

בברכה,

הלל מאירס