חברה והשקפה

הסברה על שירות לאומי

  • ח' סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, לאחרונה מישהי שאלה אותי לגבי שירות לאומי לבנות. אותה אחת היא, לפי הגדרתה, שמאלנית. אבל היא היתה מאד פתוחה במחשבה והתעניינה.. אני לא כל כך מכירה אותה, אבל עניין אותה הנושא. אני חרדית בהשקפה, ולפיכך לא הלכתי לשירות לאומי. באותו הרגע מה שעלה לי בראש הן שתי סיבות: 1) כך קבע החזו"א וגדולי הדור דאז, ולפיכך מי אני שאחשוב אחרת, הרי הם עיני הדור ויש להם ראייה לא רק של ההווה אלא גם לעתיד. 2) סיבה יותר אישית שלי, שאני קצת "מלאה" על מארגני השירות הלאומי, מסיפורים רבים, ממקור ראשון ו/או ממקור שני, על אופן הארגון ששולחים בנות צעירות למשימות שאינן יודעות להתמודד איתן. כך אני חושבת. מה היה עליי לענות לשאלה כזו, כדי שאוכל לענות באופן יותר מתאים, אולי, במקרה ושוב אשאל... תודה רבה מראש

תשובה

שלום וברכה
האמת אכן שאם גדולי ישראל אסרו אין צורך הסבר נוסף, אבל זה יועיל רק לעצמך ולא להסביר לאחרים שאינם כנועים לגדולי ישראל.
לאנשים אלו הסיבות הם רבות וביניהם החשש שבנות מתקלקלות שם ואין זה חשש בעלמא אלא דברים שקורים מידי יום לדאבונינו. ב, איחור זמן החתונה הוא הפסד עצום לנערה ובפרט לנערות שאינן נישאות עד לתשלום לימודיהן ובנות רבות מפסידות לגמרי את זיווגם עקב כך והדברים ידועים, ג. אין כל תועלת מהשירות הלאומי למדינה ואין זה אלא פרנסה לעסקנים דלי"ם וחיבור לאומי כביכול למדינה ועל כן הם מוכניןם לסכן את הרוחניות של הבנות ואת עתידן. כידוע שהאוצר מתנגד לשירות הלאומי מאחר שהנזק רב מהתועלת.