שאל את הרב - כללי

האם יש סגולה להינצל משריפה?

  • ט' סיון התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני גרה בשכונה בירושלים שבזמן האחרון ישנן מלא שרפות שמאד קרובות לבית ואחת מהן אף הייתה בבניין שלי אני ממש נכנסת לפחדים ורציתי לשאול האם יש איזה סגולה או מצווה מיוחדת שאפשר להקפיד בה על מנת שתוכל להרגיע אותי ולשמור עליי מהנזק הבלתי הפיך הזה.. יש לציין שאני די הסטירית מאש למדתי בגיל מאוחר מאד להדליק גפרור.. אני בקושי מצליחה להדליק נרות שבת וגם אחר כך אני ממש פוחדת שלא ייגרם נזק מזה.. אשמח לתשובה מרגיע תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כבר אמרו חז"ל במסכת סנהדרין (דף צב עמוד א) כל בית שאין דברי תורה נשמעים בו בלילה אש אוכלתו. יעויין שם. ולכן בוודאי שלימוד תורה בבית בשעות הלילה יכול להועיל להגן מפני שריפה.

ויעויין עוד בספר אלף כתב (אות תתלט) שהביא בשם הקדמונים, שיש עניין להדליק שוב את נר ההבדלה לאחר כיבויו, ולחזור ולכבותו, כי זה סגולה בדוקה להינצל משריפה.

בשורות טובות,

הלל מאירס