נשים

מראות בהריון

  • י' סיון התשע"ו

שאלה

שלום, אני נמצאת בתחילת הריון, על פי החשבון שלי בתוך ארבעים יום ראשונים. רציתי לשאול עד כמה עשויים להשפיע מראות שונים שאני מביטה בהם, על העובר. האם עלי להימנע מלהביט באנשים מכוערים לטעמי? או על חיות טמאות או משונות? עד כמה אני צריכה לדאוג מהנושא, והאם ראייה בטעות גם היא משפיעה?

תשובה

שלום וברכה
נהגו להיזהר ולא להביט בחיות טמאות, מה צריך להקפיד בעיקר זה כמובן ראיה של התבוננות ולא ראיה בהעברה בעלמא.
ראיית דברי תועבה משפיעה בוודאי על נפשו של העובר הרבה יותר מראיית חיות טמאות ויש להיזהר בכך תמיד ובפרט בעת היריון.
נהוג לטבול בתחילת חודש תשיעי כדי לטהר את נפשו של העובר.