חברה והשקפה

משכב זכרB

  • י"א סיון התשע"ו

שאלה

שלום . יש ציווי בתורה שאוסר משכב זכר , השאלה שלי היא שהיום רואים מקרים של אנשים שנולדו ככה ומגיל 5-10 כבר הראו את זה . אז אם זה מולד איך התורה יכולה לצוות שזה איסור ? אם כך האדם נולד ללא בחירה איך אפשר להענישו?

תשובה

שלום וברכה
אף אם אתה רואה אדם שבגיל צעיר נמשך לזה עדיין אין זה אוצמר שהוא לא יכול לעמוד בניסיון הזה. יש גברים שנשמכים לקטינים או לנשים רבות או לגזל וכדו' ואף אחד לא חושב שהם אמורים להיפטר מעונש עקב המשכיה שיש להם. כל אחד מבין שלמרות המשכיה של האדם לרע, יש לו את הכוחות להתגבר ולא לחטוא. כך גם בעניין זה, אף אם נניח שיש להם תאווה מולדת לחטוא עם גברים, יש להם את הכוחות להימנע מהחטא כי עצם הדבר שהבורא ציוהו על כך הרי זה מראה שהברוא נותן לכל יהודי את הכוחות לעמוד בנסיון הקשה .
בהצלחה רבה,