חברה והשקפה

לימוד תורה7

  • ט"ז סיון התשע"ו

שאלה

שלום רב, אני אשתדל לכתוב בקצרה, למדתי בגמרא (ברכות, דף סג' עמוד ב), שצריך ללמוד תורה בקבוצות ולפחות בזוגות וכתוב שם שאדם הלומד לבד זה דבר לא טוב ולא רק זה הוא גם בגדר חוטא. האמת שזה גרם לי להתקררות בלימוד תורה כי אני סטודנט ועובד במקביל ויש לי איזה חצי שעה עד שעה ביום שאני לומד תורה ואני אוהב ללמוד לבד בזמן הזה. יכול להיות גם שלא הבנתי לעומק את העניין. האם אני נוהג כשורה כשאני לומד לבד? תודה מראש

תשובה

שלום וברכה
כבר כתבו הפוסקים שבזמנינו שיש מפרשים שמפרשים את הגמרא והאדם לא יגיע לטעויות, מותר ללמוד גם לבד.
אמת שיש מעלה גדולה ללמוד בחברותא אולם גם הלומד לבד יש לו מעלה גדולה מאוד והקב"ה קובע לו שכר.
חשוב לדעת שכאשר האדם לומד לפי יכלתו הרי הוא נחשב כלומד תורה כל היום ושכרו הרבה מאוד.