שבת

האם מותר לחזור מבית חולים ברכב בשבת?

  • כ' סיון התשע"ו

שאלה

בליל שבת בעלי לא הרגיש טוב (יש לו רקע בעייתי. הוא חולה דיאליזה) הסעתי אותו למיון. לקראת בוקר הוא השתחרר. לא ידעתי אם לחזור איתו לבית או להישאר בביה'ח עד צאת השבת. היות ולא רציתי לצער את הילדים חזרתי איתו לבית. מה היה עלי לעשות? אני ממש מוטרדת מזה.

תשובה

שלום וברכה
היה אסור לחזור הביתה ברכב. יש מקום להקל אם בעלך לא יכול להישאר בבית החולים עקב מצב בריאתו הרופף לקחת נהג נכרי שיסיע אתכם ברכב הביתה.