כלב בביתE

  • כ' סיון התשע"ו

שאלה

שלום לכבוד הרב, 1.האם מותר לגעת בכלב לפני נטילה של שחרית? 2.האם מותר שכלב יסתובב בחדר שאני מתפללת בביתי? 3.האם זה נכון שכלב מטמא את המזוזה? אציין שזה כלב ממש קטן, גור, כלב טוב, רק לפעמים הוא נושך בגלל השיניים שלו שצומחות. אם יש עוד משהו שאני צריכה לדעת לגבי כלב בבית, אשמח אם הרב יוכל לצייין. תודה רבה, תזכו למצוות.

תשובה

שלום וברכה

1. מותר.

2. מותר.

3. לא מטמא.

יש להאכיל אותו לפני שאת אוכלת. ולהיזהר שלא ינשוך חלילה זרים.

בהצלחה,