מעשרTY

  • כ' סיון התשע"ו

שאלה

שלום רב, בעלי ואני חוזרים בתשובה 6 שנים. אני קוראת מאתר הידברות על המעשר לפי הבנתי צריך לעשר עשרה אחוז. הכנסתנו החודשית היא 10,700 בעלי , 4500 אני ו560 קצבת ילדים מביטוח לאומי. אנחנו משפחה בעלת 5 נפשות, בעלי ואני בני 30, ושלוש בנות בנות 4, 3 ושנתיים בעזרת השם עוד חודש ואני בהריון חודש שביעי. רציתי לדעת אם אנחנו מחשבים נכון. לפי הבנתי למעשר אנחנו מחשבים חסכונות לבנות לחתונה בעזרת השם אנחנו שמים בצד כל חודש 300 לכל אחת, סך הכל 900. 30 שקלים למלחמה בסרטן. 150 לערכים 162 להידברות 300 קניית ספרי קודש כמו גמרא, רשי ספרים לחגים לבנות ספרי מוסר, שאנחנו שמים בספריה בבית בסלון לרשות הרבים, ברוך השם באים קרובים ומשאלים. האם זה מספיק? שאלה נוספת, א. לקחתי על עצמי צניעות, מאחר ואני בהריון רביעי.יש לי בגדים של הריון אבל מכנסים וגופיות אז אני כל פרק זמן הולכת וקונה בגדים להריון כמו חולצות עם שרוול, חצאיות ארוכות, הבנתי שגם ההוצאות האלו נכנסות למעשר? כי זה לשם צניעות נכון? ב. בעלי החליף לפלאפון מוגן ומסלול נתיב האם זה גם נכנס למעשר, המסלול של נתיב עולה כל חודש 40 שקלים?. ג. אם אנחנו קונים כלי קדושה לבית כמו כוס לקידוש או מפה לשבת זה נחשב.במעשר? ד. מלבד ללבוש לשם צניעות,חיסכונות לילדים לחתונה, תרומה לאברכים, ארגונים כמו הידברות וערכים, יש עוד דברים שכלולים במעשר? תודה מראש על התשובה

תשובה

שלום וברכה
להניח כסף לבנות אכן נחשב כמעשר עד לכמה שצריך חתונה סבירה ללא הוצאות ראוותניות. ערכים הידברות ישבות בית כנסת נחשב למעשר. אירגונים של חסד המתנהלים על פי תורה ניתן לחשב ממעשר.
בגדי צניעות אי אפשר לחשב ממעשר, רק אם אין לך יכולת כלכלית לשלם מכספך.
כך גם הגנה על האינטרנט אין לקחת ממעשר אם את לא נזקקת לכך. כל הדברים לכבוד שבת אי אפשר לקחת ממעשר.
אשמח לסייע עוד בכל שאלה.