זוגיות

האם אני חייבת ללכת לסבתא של בעלי?

  • כ' סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב ! אני נשואה שבע חודשים אנחנו זוג מסורתי ששומר שבת וכו׳ ויש לי שאלה בנוגע למשפחה של בעלי . בעלי רוצה לעשות שבת אצל סבתא שלו לי לא נוח שם בכלל ואני לא מסתדרת איתה אישית הוא החליט שגם אם אני לא באה הוא הולך לבד לשבת וכך הוא עושה ואצל אמא שלו לא עושים בכלל ( האבא של בעלי נפטר) ואני לא מבינה למה כי הוא טוען בגלל שהיא פחות שומרת למרות שהיא מכבדת .רציתי לשאול האם אני מחויבת מבחינת ההלכה לעשות שבת אצל סבתא שלו או שאני מחויבת לכבד את אמא שלו כמו את ההורים שלי ולעשות אצלה שבת ואת הסבתא אפשר לבקר אבל לא מחייב לעשות אצלה שבת ??? כמו אצל כל הזוגות שעושים משני הצדדים של ההורים .

תשובה

שלום וברכה

השאלה אינה הלכתית כלל.

השאלה היא עד כמה בני זוג מוכנים לוותר אחד לשני ולא להסתכל רק על עצמינו. אולי לך פחות נעים אצל סבתא אבל בעלך רוצה לכבד תנסי להתחשב בו ולתת לו מה שהוא רוצה למרות חוסר הנוחות שלך. כך גם בעלך למענך. כמה שיותר לוותר ולהתחשב וכמה שפחות להשים את עצמך במרכז, ככל שמוותרים יותר כך המצב בבית טוב יותר וכך הזוגיות שלכם תפרח ובסוף תרוויחי פי אלף יותר מההתעקשות על מילוי רצונך דווקא.

בהצלחה,