חברה והשקפה

עולם הבאH

  • כ"א סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! ראיתי כאן באחת הכתבות שכל המחשבות והמעשים שלנו יופיעו בעולם הבא. רציתי לשאול, יש לי לפעמים מחשבות לא טובות שפשוט משתלטות עלי וקצת קשה לי לגרש אותם. אני מתחרתת אפילו באותו הרגע שיש לי את המחשבות, אז זה גם יופיע? ואם יש עצה שאני יצליח לשלוט בזה אני ישמח תודה רבה ותזכו למצוות *ותודה רבה על הכתבה של הבן של הרב שירד מהדרך.כתבה מאוד יפה!!!

תשובה

שלום וברכה

ראשית יש לדעת שמחשבות לא רצוניות, אין בהם חטא כל שאת לא ממשיכה במחשבות האלו. אין להילחם במחשבות ואל להיבהל מהם אלא להסיח דעת ברוגע ולשנות את המחשבות לעניין אחר. הראש לא יכול לחשוב שני מחשבות בבת אחת.

כאשר המחשבה מגיעה ואת מחליפה אותה ומשנה את המחשבה לטובה הרי שאת זוכה שבמחשבה עצמה נהפכת למצווה מאחר ועשית את הדבר הנכון ובכך את תזכי לאחר 120 לאור גדול בנשמתך כתוצאה מהמחשבה הזו.

נא לשלוח לינק של הכתבה כדי שנוככל להעביר את תודתך לאדם המתאים.