שבת

מועד יציאת השבת

  • כ"א סיון התשע"ו

שאלה

שלום, לפני כשנה התחלתי לצאת מהשבת לפי רבינו תם, לפי מיטב הבנתי יש כאן חזקה אפילו אם לא קיבלתי על עצמי במפורש קבלה זו. שאלתי היא- האם אני חייבת להמשיך בכך או לעשות התרת נדרים אם רצוני לחדול מכך? כידוע, רוב האנשים אינם הולכים לפי שיטת רבינו תם בעניין זה, גם חרדים ויראי שמיים. האם כבוד הרב מוכן להרחיב בנושא? מהי רמת החיוב בכך? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה
דברי רבינו תם נפסוק למעשה בשולחן ערוך שזמן צאת הכוכבים היא רק לאחר 72 דקות מהשקיעה, אף שלהלכה נהגו כיום בארץ ישראל בכל הענינים שלא כרבינו תם מ"מ כתב מרן הגר"ע יוסף וכך הורו הרבה גדולי ישראל מכל העידות שיש להקפיד באיסורי תורה כשבת ויום כיפור על שיטת רבינו תם ולא לעשות מלאכה לפני שעברו לפחות 72 דקות מהשקיעה.
כל ירא ה' ראוי מאוד שיקפיד על כך ובפרט מי שכבר התחילה להקפיד על כך בוודאי ראוי להמשיך ולהחזיק בזה ולא לעשות התרת נדרים על כך. אין לשים לב לאחרים שאינם מקפידים על כך. לאחרים יש מעלות רבות אחרות שאולי את לא זכית לכך, ולך תהיה מעלה זו של הקפדה על שיטת רבינו תם.
בהצלחה,