מעשר?:

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני מובטלת מזה כשנה, ומקבלת מדי חודש אלף שקלים מהורי עבור עבודה מסוימת שאני עושה עבור לקוח בעסק המשפחתי. כמו כן, מדי פעם הם מוסיפים סכום מסוים על מנת שאוכל לרכוש לי דברים נחוצים. בקרוב אתחיל ללמוד באוניברסיטה, והורי אמרו כי הם מעוניינים לשלם את שכר הלימוד. את השובר הראשון אני שילמתי, והחודש הם החזירו לי את הסכום אותו שילמתי בסך 3,300, בתוספת אלף השקלים החודשיים ו-700 ש´ח מתנה. שאלתי היא - עבור איזה סכום אני צריכה לעשר? האם גם מהתשלומים לאוניברסיטה (אותם אני צריכה לשלם מהחשבון שלי, מאחר וישנן הטבות בבנק לסטודנטים)? תודה!

תשובה

שלום וברכה

את הסכום שההורים נותנים לך לצורך לימודייך אין צורך לעשר.

אולם יש לעשר את דמי המתנה בסך 700 ש"ח וכן את השכר של ה1000 ש"ח.

בהצלחה - בנימין שמואלי