שבת

שמירת השבת?.

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, בחצי השנה האחרונה התחלתי להתחזק בעקבות מותו הטרגי של אחי הצעיר. מדליקה נרות, שומרת על טהרת המשפחה, קוראת תהילים ועוד... מנסה לשמור שבת ולא מצליחה. אף אחד לא שומר שבת, חברות ומשפחה והבעיה היא שבשבתות מתקיימים מפגשים משפחתיים או עם חברים, לפעמים גם בימי שישי. כי עסוקים כל השבוע. אין אני מצליחה לשמור שבת וגם לשמור על קשר טוב עם משפחה וחברים? בבקשה עזרו לי להתמודד עם הדילמה הזו. תודה, בעילום שם

תשובה

שלום וברכה

אין כל בעייה להיפגש עם מי שלא שומר שבת, העיקר שאת לא מחללת בפועל את השבת, גם אם יש מוזיקה או טלוויזיה דלוקה סביבך אין בכך חילול שבת והעיקר שאת לא מכוונת להנות מהמוזיקה.

אם יש לך בעייה נוספת בשמירת השבת כתבי לי ואשמח לסייע בידך.

בברכה - בנימין שמואלי