שאל את הרב - כללי

בנוגע לסגולות לפרנסה טובה

  • כ"א סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב! יש דברים שאני יודעת שמסוגלים לפרנסה כמו מעשר כספים או ברכת המזון בכוונה או כבוד השבת, אני רוצה לדעת אם הדברים הבאים הם גם סגולה או רמז לפרנסה: 1. מי שרואה נחש בחלום? 2. מי שממלא את הנטלה הרבה בנטילה לאוכל? 3. מי שקונה לאשתו מתנות ומכבד אותה? תודה רבה רבה!!!

תשובה

שלום רב,

1. כך אמרו במסכת ברכות (דף נז עמוד א) הרואה נחש בחלום פרנסתו מזומנת לו. ופירש רש"י, כנחש שעפר לחמו ומצוי לו בכל מקום.

2. . כך מובא במסכת שבת (דף סב עמוד ב) ובשלחן ערוך אורח חיים (סימן קנח סעיף י) שרב חסדא נטל ידיו עם הרבה מים ובזכות זה זכה לעושר. וכתב המשנה ברורה (שם) שמכל מקום לכתחילה טוב יותר שלא יעשה בשביל זה, דהוא על מנת לקבל פרס, אלא יעשה הכל לכבוד ה' יתברך, והשכר ממילא יבוא. ומי שזהיר בזה ואינו מתעשר הוא מפני שמעשיו מעכבין.

3. כך אמרו במסכת בבא מציעא (דף נט עמוד א) לעולם יהא אדם זהיר בכבוד אשתו שאין ברכה מצויה בתוך ביתו של אדם אלא בשביל אשתו שנאמר (בראשית יב, טז) "ולאברם היטיב בעבורה", והיינו דאמר להו רבא לבני מחוזא אוקירו לנשייכו (כבדו נשותיכם. רש"י) כי היכי דתתעתרו (כדי שתהיו עשירים).

בהצלחה רבה,

הלל מאירס