שאל את הרב - כללי

מדוע משה רבנו קרא להושע יהושע?

  • כ"ב סיון התשע"ו

שאלה

שלום לכולם. יש לי שאלה בקשר ליהושע בן נון למה משה קרה להושע יהושע כי בפרשיות הקדומות כבר קרו לו יהושע אם תמיד היו קורים לו הושע ואז היה קורה לו יהושע אז זה משהו אחר אבל כבר לפני זה קרו לו יהושע

תשובה

חזקוני במדבר פרשת שלח פרק יג פסוק טז

 ויקרא משה להושע בן נון יהושע לא שקראו עתה יהושע אלא כך הפירוש הוא שקראו משה יהושע כבר כשנעשה משרתו ומצא חן בעיניו שכן הוא המנהג שכן מצינו באברהם ושרה ויעקב דניאל חנניה מישאל ועזריה צדקיה שכבר שמו מתניה ונחמיה שנקרא התרשתא. וי"מ שינה שמו על שהוצרך להיות מן המרגלים ולעבור דרך עמלק בשם הושע.

ר' חיים פלטיאל במדבר פרשת שלח פרק יג פסוק טז
(טז) ויקרא משה להושע בן נון יהושע. ותימא וכי מתחלה לא היה שמו יהושע והכת' משרתו יהושע בן נון נער לא ימיש, וכיוצא בהן הרבה, וי"ל כדפי' רש"י שכך אמר אותו שם שנשתתף בשמך יושיעך מעצתם, א"נ משה שכתב התורה אז כתב יהושע מיהו אך בשעת מעשה לא היה שמו רק הושע,