חברה והשקפה

למה לא כל החוטאים עוברים מוות קליני?

  • כ"ח סיון התשע"ו

שאלה

כבוד הרב שלום וברכה! רציתי לשאול למה יש כאלה אנשים שכן עוברים מוות קליני ודנים אותם בשמיים ואז נהיית להם מודעות עצמית לגבי העולם העליון ואילו יש כאלה הכנשים שחוטאים ועושים זנות ומקעקעים את עצמם ושוכבים עם גויות למה כאלה אנשים לא עוברים מוות קליני אלא יש רק ממש מעט בודדים שעוברים את זה

תשובה

שלום וברכה

זכות גדולה צריך כדי לעבור מוות קליני שהיא התעוררות גדולה לחזור בתשובה. לא כל אחד זכאי לקבל קריאה כזאת גדולה להתעוררות בתשובה. לפעמים זה יכול להיות זכות אבות שהתפללו עליו בשמים ולפעמים זה יכול להיות מצווה גדולה שהאדם עשה שעורר עליו רחמים שיזכה לקבל התעוררות לחזור בתשובה או סיבות אחרות שונות .