נטילת ידיים למי שער כל הלילה, ואחרי שנת צהריים

  • כ"ח סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, לפי ההבנה שלי, בשיטת מרן הרב עובדיה יוסף זצוק"ל, אדם שלא ישן בלילה, אז לפני שחרית נוטל ידיים ללא ברכה. ואדם הישן ביום, כאשר מתעורר, גם כן, נוטל ידיים ללא ברכה. יוצא מתוך הבנתי, שאדם שבאופן קבוע ישן ביום, וער כל הלילה, אינו מברך על נטילת ידיים אפילו פעם אחת (לא כולל ארוחות, שזה נטילה אחרת). האם זה נכון? תודה.

תשובה

שלום רב,

נכון מאוד, לפי מנהג הספרדים מי שער כל הלילה, עליו ליטול ידיים בלא ברכה (ראה שלחן ערוך ורמ"א אורח חיים סימן ד סעיף יג, ושו"ת יחוה דעת חלק ג' סימן לג, אולם לפי מנהג האשכנזים אם התפנה בבוקר, יטול ידיו בברכה, ראה משנה ברורה שם סק"ל).

ולכל המנהגים נוטלים ידיים אחרי שנת צהריים ללא ברכה (ראה שלחן ערוך ורמ"א שם סעיף טו ומשנה ברורה שם).

בברכה,

הלל מאירס