אמונה

לימודים...

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב!! לפני כשנתיים סיימתי סמינר. ההתלבטוית לאן ולאיפה להמשיך באיזה מקצוע וכ"ו היו רבות. בסוף הוחלט שאני ימשיך במכללה חרדית במקצוע המחשבים. עשיתי שנת מכינה ולצערי לא עברתי את הבגרות, וככל שהלימודים רבו ראיתי שאני לא מסתדרת כלל עם המקצוע. מטעם המכללה אמרו שאם אני מעונינת להמשיך את לימודי השנה אני חיבת לעשות שוב שנת מכינה להשלים את המקצוע בו לא עברתי. החלטתי שאני ימשיך באותו המכללה עם מקצוע שונה (ניהול ושיווק).אך מטעם המכללה הורשה לי לעשות רק את המקצוע בו לא עברתי + 2 קורסים אקדמאים.יוצא מכך שיש לי הרבה ´חורים´ בשבוע, כרגע נתונות בידי 2 אופציות: להמשיך את לימודי באותו מקום או ללכת למכללה חרדית אחרת וללמוד שם מקצוע שונה לחלויטן-קלינאות תקשורת- שאני רואה בזה כהצלחה בעתידי בעז""ה ואני נמשכת למקצוע זה, יש לציין שאני באה מבית חרדי ואני מעונינית מאד בשיעורי קודש, אך לצערח המכללה השניה כמעט ואין לימודי קודש, מה שהסיף להתלבטותי אם להמשיך במקום זה.אשמח מאד אם הרב יתן את דעתו איפה ובמה להמשיך. תזכו למצוות ותודה מראש!!.

תשובה

שלום וברכה

מומלץ ללכת ללמוד מקצוע שאת סבורה שתצליחי בו ולא להיתקע במקומות שאין לך בהם חפץ.

את לימודי הקודש יש להשלים בשיעורי תורה במקומות אחרים, ולא במכללה ואין זה סיבה ללמוד מקצוע לא מתאים.

בברכה  -בנימין שמואלי