העברת כסף מיד של אישה ליד של גבר

  • כ"ט סיון התשע"ו

שאלה

מדי בוקר אני נוסעת לעבודה במוניות שי, ובמהלך הנסיעה אנשים מבקשים להעביר כסף לנהג. האם הדבר כרוך באיסור נגיעה? תודה רבה

תשובה

שלום רב,

כשאת מעבירה את הכסף יש להיזהר לא לגעת ביד של הגבר. ואם נגעת בטעות אין בכך איסור. והדרך המובחרת היא להניח את הכסף על איזה מקום כדי למנוע חשש נגיעה.

מקורות: יעויין בבית יוסף אבן העזר (סוף סימן כא) בשם תשובת הרשב"א, וברמ"א (שם סעיף ה) ובבית שמואל (סק"ט) ובערוך השלחן (שם סעיף ז) ובספר דינים והנהגות חלק ב' (פרק ח סעיף א) ובספר טהרת הבית חלק א' (מהדורת תשע"ט עמוד מב ד"ה ומכל מקום).

בברכה,

הלל מאירס