שאל את הרב - כללי

שאלות על ירבעם ושלמה

  • כ"ט סיון התשע"ו

שאלה

שלום וברכה כבוד הרב , במאלכים א' פרק יא ' כתוב :"והאיש ירבעם גיבור חיל וירא שלמה את הנער כי עושה מלאכה הוא ויפקד אותו לכל סבל בית יוסף " יש לי ב' שאלות ואשמח אם תענה לי עליהם ;) : א - בהתחלה כתוב "והאיש ירבעם גיבור חיל " , " האיש " ואילו בהמשך כתוב "וירא שלמה את הנער ", "נער" ,מדוע מהתואר "איש" , (שאיש בתורה הוא אדם גדול ומדרגתו גבוהה) קיבל ירבעם את התואר "נער " "וירא שלמה את הנער" שהוא מתנער מהאחריות כלומר מדרגתו קטנה מאיש מדוע הוא הופחת ??? ב- מהוא סבל בית יוסף?? (ראיתי את פירוש רש''י אבל לא כל כך הבנתי )

תשובה

שלום וברכה,

פירש רש"י: "וירא שלמה את הנער" - קודם לכן".

כוונת הפסוק היא ששלמה הכיר את ירבעם עוד מזמן שהיה נער צעיר, עוד לפני שהיה לגיבור חיל. וכבר אז הפקיד אותו לכל "סבל בית יוסף".

סבל בית יוסף - הכוונה היא לעבודת פקידות הגובה מסים מבני יוסף - משבטי מנשה ואפרים.-

בברכה,

דניאל בלס