חברה והשקפה

האם יש הסבר למה כלבים רואים שחור לבן?

  • ל' סיון התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב, שאלה שלאחרונה מעניינת אותי מאוד: האם יש איזה שהוא הסבר במקורות למה הכלבים נבראו עם יכולת לראות בשחור לבן, ואיזה תועלת יש לכך שבעל חיים לא רואה בצבעים כמו בן אדם?

תשובה

שלום וברכה,

ישנו מיתוס מפורסם שכלבים הם עיוורי צבעים (רואים רק בשחור-לבן), אך זהו מיתוס שגוי.

הכלבים למעשה רואים בצבעים, אך לא רואים את כל הצבעים. לדוגמה, הם אינם רואים צבע אדום, אך הם רואים כחול וצהוב.

כל יצור קיבל את הכלים שהוא צריך לתפקידו. כלבים מתואמים לראיית לילה טובה, וגם מבחינים בתנועה יותר טוב מבני אדם. הכלבים פשוט אינם זקוקים לראייה של כל הצבעים, כי אין להם בכך כל תועלת. כלבים גם אינם מזהים היטב פרטים קטנים, כי הם אינם זקוקים לדיוק (אין להם ידיים עם אצבעות), אך מנגד זאת הראייה המרחבית שלהם גדולה יותר משלנו - כך הם מסוגלים לבחון שטח גדול יותר בטבע ולצוד.

בברכה,

דניאל בלס