חברה והשקפה

עצם הלוז

  • א' תמוז התשע"ו

שאלה

האם גם לגויים יש עצם הלוז ואם כן למה יש אותה אצלם הרי שאין אצלם תחיית המתים...?

תשובה

שלום וברכה,

רבותינו לימדו שגם הגויים הצדיקים יקומו בתחיית המתים, גויים שהם בגדר "חסידי אומות העולם".

ניתן לקרוא על עצם הלוז במדרש (בראשית רבה, כח, ג):

"רבי יוחנן בשם ר"ש בן יהוצדק אמר: אפילו לוז של שדרה, שממנו הקב"ה מציץ את האדם לעתיד לבוא נמחה. אדריאנוס שחיק עצמות שאל את ר' יהושע בן חנניא, אמר לו: מהיכן הקדוש ברוך הוא מציץ את האדם לעתיד לבוא? אמר לו: מלוז של שדרה. אמר לו: מנין אתה יודע? אמר לה: איתיתה לידי ואנא מודע לך - טחנו ברחים ולא נטחן, שרפו באש ולא נשרף, נתנו במים ולא נמחה, נתנו על הסדן והתחיל מכה עליו בפטיש, נחלק הסדן ונבקע הפטיש ולא חסר כלום".

משמע שגם לגויים יש עצם זו, ושהיא נשמרת ולא מתפוררת כשאר העצמות.

בברכה,

דניאל בלס