חינוך ילדים

מה אפשר לעשות עם יד בגיל בר מצווה שכל היום מול הטלוויזיה

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבוד הרב, אני בת למשפחה דתית נמצאת כיום במדרשיית לב לאחים אקסטרנית בעיר שבה אני גרה ,יש לי אח כמעט בגיל בר מצוה שלא מפסיק לראות טלויזיה בבית וכל הזדמנות שיש הוא נמצא או מול הטלויזיה או מול המחשב הדבר מאוד צורם לי ובכל פעם שאני מעירה הוא בכלל לא מקשיב ,ההורים שלי לא כ´כ מעירים לו ולי זה מאוד קשה לראות אותו עסוק כל היום מול המכשירים האלו כי אני יודעת שזה הרס עצמי גדול שנשאר לאורך שנים ועוון גדול,מה אני יכולה לעשות או להשפיע על אחי בכדי שיפסיק עם הרגל מגונה זה שגם מפריע לו ללכת לבית הספר וישנם ימים שלמים שהוא לא מגיע לתלמוד תורה שבו הוא לומד מכל מיני תרוצים כדי להשאר בבית. מקווה לקבל תשובה במהרה תודה רבה רבה ותזכו למצוות.

תשובה

שלום לך

אם יש לך אדם בתלמוד תורה שבו הוא לומד שאת יכולה לסמוך עליו שיש לו לב לילדים ויכול להשפיע עליו לחזור למוטב דברי איתו על כך וספרי לו את כל העניין ואקווה שהדבר יבא לתועלת.

את יכולה לדובב את אחיך כדי לדעת את מי מהמורים בתלמוד תורה הוא אוהב, הדבר יסייע מאוד לעניין.

אם אינך יכולה להגיע לאחד מהמורים או המחנכים אין הרבה מה לעשות והשתדלי והרבי תחינה ובקשה לפני בורא עולם שירחם על אחיך שלא יפול לבאר שחת.

בהצלחה רבה -תזכי למצוות - בנימין שמואלי