חברה והשקפה

האם נשמה בעולם האמת יכולה להתאבד?

  • ד' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום! האם בעולם הנשמות יש התאבדות? האם מי שנידון לגיהינום סובל כל הזמן? שהרי אם הוא "שם", כבר לא חוזר לעולם הגשמי?

תשובה

שלום וברכה

אין אפשרות להתאבד בעולם הנשמות. רק כאן יש לאדם בירה וחופשיות לעשות כרצונו. לאחר שמתנתקים מהגוף חוזרת הנשמה לאדוניה, וממונים עליה מלאכים מיוחדים לעשות בה כפי הוראות בית דין של מעלה ואין לה כל אפשרות בחירה כלל.

לפעמים הנשמה נידונית לתקופה של ייסורים בגיהנם שלאחריה תחזור לעולם הזה ולפעמים לאחר העונש תשוב לגן עדן למקומה הראוי, לפעמים הקדיש ושאר הזכויות שעושים יוצאי חלצי הנפטר בעולם הזה מעלה את הנשמה וממתיקה את העונש שלמרות הכל תזכה לשוב כאן בעולם הזה לתקן את מעשיה.

בברכה,

בנימין שמואלי

הכל על גלגולי נשמות

היכן נמצאת העיר שלא מתים בה לעולם? למה כולנו בני מוות ולא חיים לנצח? כל התשובות המרתקות: