שבת

כמה שאלות על שבת

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב. שמי לירז וזכיתי להתקרב לבורא עולם בכל השנה האחרונה ולקחת על עצמי שמירת שבת וכמה דברים נוספים בתקווה להמשיך בהדרגה ולקבל על עצמי עוד מצוות, ויש לי המון שאלות והנה חלק מהן: 1.משפחתי אומנם רוב הזמן מכבדת אותי אך לא שומרת שבת כהלכתה, אני גרה עם אמי ובשבתות שאני עושה אצלה אין גבר שיעשה קידוש. האם מותר לי לקדש? ומלבד זה, פעם בכמה זמן חבר של אמי סועד איתנו את ארוחת שישי אל הוא מחלל שבת וככל הידוע לי אסור שמי שמחלל שבת בפרהסיה יעשה קידוש. אז מה עדיף שגבר מחלל שבת יעשה את הקידוש או אני? 2. האם מותר לשבת מתחת לשמשייה שנפתחה לפני השבת? האם אין בזה איסור של מבנה ארעי? 3. יש לי הרגל רע של קסיסת ציפורניים וכל תכשיר שניסיתי להשתמש בו לא ממש עזר,לפי מה שלמדתי אסור או לא טוב לקסוס ציפורניים ובטח שלא בשבת, מה אתה מציע לי לעשות? 4. מה מקור האיסור על נשים לשתות יין בהבדלה? תודה רבה ושנזכה כולנו לגאולה בקרוב

תשובה

שלום וברכה

1. מותר לך לקדש ועדיף שתקדשי את בעצמך.

2. אין כל איסור לשבת תחת שמשיה הפתוחה מערב שבת.

3. אקוה שתכשיר מר בתוספת הזיכרון ששבת היום תתן לך את הכוחות להתגבר על כך במשך השבת.

4. הטעם על פי הקבלה.

בברכה - בנימין שמואלי