קבורת איש אצל אשה זרה

  • ה' תמוז התשע"ו

שאלה

האם יש איסור לקבור נפטר ליד קבר של אישה זרה שאנו לא מכירים. אפרט שיהיה יותר ברור. אבא שלי נפטר ומסתבר שקבר לידו יש קבר של אישה זרה שאנו לא מכירים. האם זה נחשב להקבר ליד אשת איש. וזה אסור. האם יש חובה להעביר

תשובה

שלום וברכה

כך כתב הגר"מ פיינשטיין בשאלה דומה

שו"ת אגרות משה יורה דעה חלק ג סימן קמח

ולכן פשוט וברור שהיה אסור להגבאים לקבור אשה אחרת בלא שאלה מהבנים ומהאשה ואף אם היו נותנים רשות אפשר שהוא עצמו לא היה רוצה, והוא כבזיון לכל המשפחה וכ"ש לאשתו שלכן מחוייבין לפנותה, ולא שייך זה למה שאסור לפנות אפילו מקבר בזוי לקבר מכובד דהוא רק כשבזוי מצד המקום כגון אצל הגדר ובמקום דורסין וכדומה אבל כשהוא בזיון להגברא המת ודאי מחוייבין לפנותו דאף רק שערב לאדם שיהא נח אצל אבותיו מותר לפנות וכ"ש כשהוא משום בזיון שלו שמותר לפנותו ממילא מחוייבין לפנותו בין מצד האיש שהוא הראשון שזכה שלא יעשו דבר שהוא גנאי ובזיון לו בין מצד האשה הקבורה שהוא בזיון לה. והנני ידידו, משה פיינשטיין.