תפילה וברכות

ברכות הנהניןAQ

  • ה' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום, רציתי לשאול לגבי אמירת ברכות בעת אוכל - ראשית, האם כאשר אני אוכלת מאכל חלב כלשהו ואז שותה מים, האם צריך לברך על כל דבר בנפרד? לפי ידיעתי, אם אוכלים למשל לחם שעליו מברכים "המוציא" הברכה כוללת בתוכה כל מה שאוכל ואשתה לאחר מכן. אך פה היות ואני מברכת על כל אחד מהדברים "שהכל נהיה בדברו" - האם אני צריכה לברך פעמיים? שנית, אשמח לדעת מתי צריך לברך ברכת המזון לאחר הארוחה. האם רק כאשר יושבים ליד השולחן, רק לארוחה גדולה, או גם כאשר אכלתי למשל פרי ושתיתי מים בזמן שישבתי בספה?... תודה מראש

תשובה

שלום וברכה

אינך מברכת שוב על המים, כי ברכותיהם שוות ולא הסחת דעתך מאכילה אלא ישבת ואכל ואחר כך עלה בדעתך לאכול דבר נוסף כדרך בני אדם.

ברכת המזון הארוכה מברכים בכל פעם שאוכלים לחם וכיוצא בזה. אם את שותה מים ואוכלת פרי הרי שהברכה האחרונה היא ברכת בורא נפשות. ראי כאן את כל הברכות למיניהן.https://www.hidabroot.org/question/28453

אם  תרצי הכוונה מפורטת בכל סדר הברכות נא לשלוח לי מס' טלפון ונסייע בידך.