הלוואה ליהודי דתי

  • ה' תמוז התשע"ו

שאלה

יש אדם דתי שחייב לי סכום כסף, הוא לא משלם לי מסיבה לא ברורה (יש לו את הכסף בוודאות) אני חושב שאם אני יוכיח לו שהוא עובר עבירה יכול להיות שזה יעזור, רציתי לשאול האם יש איזה לאו מהתורה על מי שמלין הלוואה? תודה רבה

תשובה

שלום וברכה

שולחן ערוך חושן משפט הלכות גביית מלוה סימן צז

סעיף ג
אסור ללוה לכבוש ממון חבירו ולומר לו: לך ושוב ומחר אתן, ויש אתו.

וכך כתב במשנה מסכת אבות פרק ב

משנה ט
אמר להם ...צאו וראו איזוהי דרך רעה שיתרחק ממנה האדם רבי אליעזר אומר עין רעה רבי יהושע אומר חבר רע רבי יוסי אומר שכן רע רבי שמעון אומר הלוה ואינו משלם אחד הלוה מן האדם כלוה מן המקום ברוך הוא שנאמר (תהלים ל"ז) לוה רשע ולא ישלם וצדיק חונן ונותן רבי אלעזר אומר לב רע אמר להם רואה אני את דברי אלעזר בן ערך שבכלל דבריו דבריכם:

בהצלחה,