חברה והשקפה

מכירת משקל מדוייקת

  • ו' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב רציתי לשאול אני עובד בחנות של תבלינים ומוכר על המשקל לקוחות מבקשים שאתן להם כמות מסוימת של מוצר פעמים רבות שמבקשים לצורך העניו 100 גרם וכשיוצא 130 גרם אומרים לא משנה זה בסדר רוב בני אדם אינם מקפידים לפה ולשם לעומת זאת ישנם שמקפידים בול על המשקל האם אני חייב לדייק כשלקוח לא מפרט אם מעונין בדיוק אוו בערך חייב לצין שרובם ממש כועסים אם אני מוריד קצת אם יצא יותר. אני שכיר כך שאינני מרויח כלום אם מכרתי יותר זה לא הולך לכיסי מה גם שהלקוח מקבל יותר כמות אינני מעונין להכנס לספק גזל תודה רבה כבוד הרב

תשובה

שלום וברכה

לא נהוג להקפיד בכך הרי משלמים בדיוק על מה שלוקחים ואין אדם עומד בדרך כלל בדיקדוק על 100 גרם ולא פחות ולא יותר.

 מי שמקפיד ידרוש שתוריד מהמשקל ויקח את כספו חזרה. בכל זאת אציע שתתרגל להכריז ללוקח יצא 130 זה בסדר? וכך הכל על מקומו יבוא בשלום