חברה והשקפה

כמה שאלות על בית דין של מעלה

  • ז' תמוז התשע"ו

שאלה

לצוות הדברות שלום, 1. ידוע שאדם חלילה וחס מתאבד, הנשמה מקבלת עונש חמור. (אני שמעתי- כף הקלע). שאלתי היא האם נשמה כזו לאחר "ריצוי" העונש עשוייה לחזור לעולם הזה לתיקון או שהעונש שלה הוא נצחי? 2. האם ייתכן שלנשמה שכזו יהיו נסיבות מקלות מצד בית הדין? למשל אם אדם התאבד כתוצאה ממצוקה נפשית קשה או לאחר שסבל קשות בעולם הזה. 3. מעניין לעניין באותו עניין- האם נכון לומר כי על כל סבל, צער, עצב ואכזבות בעולם הזה- הנשמה "תזדכה" בבית דין של מעלה? בתודה מראש ובשורות טובות

תשובה

שלום וברכה

הכל נידון בבית דין של מעלה לפי מעשי הנשמה ולפי הנסיבות המקילות של כל אחד ואחד. אין דומה למי שסבל רבות עד שכמעט נטרפה דעתו עליו ובין מי שסתם בחר להתאבד עקב חוסר אמונה בעולם הבא. אין להשוות בין מי שבאמצע ניסיון ההתאבדות התחרט ובין מי שהמשיך לשעוט למוות בזמחה חלילה.

יתכן ולפעמים יתנו לנשמה סיכוי נוסף לרדת לעולם הזה ולפעמים לא.

3. אכן כל צער בעולם הזה מנקה את הנשמה וחוסך הרבה צער בעולם הבא.