האם שערות הזקן חלולות?

  • ח' תמוז התשע"ו

שאלה

מפורסם ששערות הראש מלאות ושערות הזקן חלולות. האם הדבר מוכח מדעית?

תשובה

שלום וברכה,

לא ידוע לי על הבדל חומרי בין שיער הראש לשיער הזקן, מלבד העובדה ששיער הזקן קשור בבגרות, ולא צומח לפני שאדם הגיע לבגרות (הזקן מתמלא כאשר הגבר מגיע לשיא פוריותו). שיער הזקן הוא גם עבה יותר משיער הראש.

עם זאת, הקבלה מתארת הבדל רוחני בין השניים: שיער הראש מסמל רצון להתייפות ולקבל, בעוד שיער הזקן מסמל נתינה. כמו כן, שיערות הזקן הן כלי קיבול לקדושה, לכן אפשר לומר שהן כביכול "חלולות", בדרך משל הן דומות לצינורות שדרכן עובר ונכנס השפע הרוחני. החסידים מקפידים שלא לגזוז את הזקן.

ראה עוד על חשיבות הזקן:

https://www.hidabroot.org/article/3226

בברכה,

דניאל בלס