שאל את הרב - כללי

התחזקות, האם אני עושה נכון?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום, אני גרושה + ילד אחד בצבא לאחרונה התחזקנו בן זוגי (חובש כיפה) ואני גם כן. הוא הולך לתפילות ואנו שומרים שבת. רציתי לשאול שאלה לגביי כי אני לא בטוחה אם מה שאני עושה זה נכון: כל הבוקר כאשר מתעוררת מהשינה יושבת במיטה אומרת מודה אני...וכו" אחר כך נוטלת ידיים מברכת ומנגבת אחר כך שירותים, נטילת ידיים ניגוב ומברכת ברכת אשר יצר (כמובן לא בחדר השירותים) בבוקר יש לי מטלות כמו גיהוץ לבן שהולך לצבא ולנו הכנת ארוחת הבוקר התארגנות לעבודה וכו". אני עושה את כל אלה ורק לפני יציאתי מהבית אני יושבת מברכת ברכות השחר, קריאת שמע ותפילת העמידה...אחר כך לפני צאתי מהבית אני אומרת ´כי תעבור במים איתך אני וכו...´, ונשיקה למזוזה. האם זה בסדר או שאני מחסירה משהו? תודה יום טוב ושבת שלום ומבורכת רונית

תשובה

שלום וברכה

את עושה כל מה שצריך בדיקדוק, ראוי שלא לברך כלל לאחר הנטילה הראשונה ורק לאחר שאת מתפנה תברכי את ברכת על נטילת ידיים ביחד עם ברכת אשר יצר.

בברכה - בנימין שמואלי