תפילה וברכות

מדוע יש לברך גם על תפילין של יד וגם על תפילין של ראש

  • ח' תמוז התשע"ו

שאלה

מדוע יש לברך גם על תפילין של יד וגם על תפילין של ראש ואין מסתפקים בברכה אחת? מדוע השינוי בנוסח שתי הברכות. אחת להניח תפילין והשנייה על מצוות תפילין?

תשובה

שלום וברכה

הדיעות שסוברים שמברכים שני ברכות, סבורים שהם שני מצוות ולכן מברכים שני ברכות נפרדות.

השיוני הוא מחמת הפסוק שכתבו בו וקשרתם לאות על ידיך - מצוות הקשירה על היד שהיא הנחת התפילין. המצווה השניה והיו לטוטפות בין עיניך - מצוות הוית התפילין על הראש ולא מדובר מהחתם על הראש כלל ולכן מברכים על כל תפילה ותפילה את הברכה המתאימה לה לפי הפסוק.