האם צריך מלחיות נפרדות לבשר וחלב?

  • ח' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום! האם יש להקצות מלחייה לחלבי בנפרד ולבשרי בנפרד או שאפשר להשתמש באותה מלחייה גם לבשרי וגם לחלבי? תודה לרב על התשובה.

תשובה

שלום רב,

לכתחילה ראוי ונכון מאוד לייחד מלחיות שונות ומזוהות לשימוש לחלבי ולבשרי בנפרד אפילו אם משתמשים במלחיות סגורות. ואלו שמשתמשים במלחייה אחת יש להם להימנע מלזרות מלח ישירות לתוך תבשיל המתבשל בפרט כשהתבשיל מהביל.

מקורות: יעויין מה שהביא בזה בספר הכשרות (פרק ב סעיפים נה-נז). וע"ע ילקוט יוסף הלכות איסור והיתר חלק ג' (סימן פח סעיף כו).

בברכה,

הלל מאירס