חברה והשקפה

מדוע מי שאין לו בנים נחשב כמת?

  • י"ב תמוז התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום וברכה, אומרת הגמרא {מסכת עבודה זרה ה, א. נדרים סד, ב} - דאמר מר ארבעה חשובים כמתים אלו הן עני סומא ומצורע ומי שאין לו בנים. ברצוני לשאול על הכתוב: " מי שאין לו בנים חשוב כמת". אדם שאין לו בנים למה הוא חשוב כמת, למה הכוונה? אם אפשר לקבל הסבר ברור, שיהיה אפשר להסבירו לאחרים. תודה מראש- מתנה

תשובה

שלום וברכה

בספר גור אריה למהר"ל מבאר
שחשוב כמת. ונראה הטעם כי החיים אין להם הפסק כמו "באר מים חיים" (שיה"ש ד, טו), שנקרא "באר מים חיים" מפני כי המקור הזה תמיד נובע, והמיתה היא העדר הדבר והפסקו. ולפיכך מי שאין לו בנים - שיש הפסק לתולדתו - נקרא מת, ולא נקרא חיים אלא מי שהוא כמו באר שנקרא חיים, שתמיד הולך ונובע, וכן מי שיש לו תולדות פרה ורבה ויש לו מקור נובע - בזה נקרא חיים, אבל מי שיש לו הפסק הוא כמו מת:

בהצלחה,