שאל את הרב - כללי

נוסח הסידור

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

כשהייתי בשנת שירות התארחנו במושב דדי אחד לשישבת. והייתה לי שאלה: מדוע לא כותבים את הסידור בשפה שאנו מדברים בה כיום? כלומר כמובן שהסידור יכלול את כל מה שהוא כולל לפי הסדר וללא כל דילוג אבל בשפה עברית של זמנינו והטעם בכך שאנשים יוכלו לעור בליבם כוונה בכל מילה שקוראים בשעת התפילה. שכן כאשר אנו אומרים משפטים מתוך הסידור ולא יודעים את משמעותם אנחנו לא יכולים להתכוון למשמעותם האמיתית. כששאלתי איש אחד מהם אמר לי שזה נכון ואין סידור כזה כיוון שאף אחד לא לקח עדיין יוזמה. ובכן האם מותר לעשות דבר כזה? שאלה נוספת לגבי ספרו של הרב זמיר כהן "נזר כהן" רכשתי את הספר אבל לא הבנתי בו דבר. כתובות שם שאלות לגבי הלכות, אבל התשובות אינן מובנות. נניח יש שאלה בתשובה כתוב הרב בשם כך וכך אמר... והרב בשם כך וכך אמר... ולא מובן מה התשובה הסופית. בנוסף הספר רווי בקיצורים שגם לא הבנתי פירושם ( לדוגמה: לכו"ע, קצ"ע, שעי"כ, עיי"ש, דר"ה, שלפמש"ח ועוד. האם יש דרך אחרת בה צריך לגשת לספר זה בכדי להבין אותו? תודה לכם צוות הידברות האדיב לרב חן שעוזר ועוזר וכמובן לרב זמיר כהן שמחזיר רבים לדרך הישרה והיפיפיה . קו-אורן תודה קו-אורן.

תשובה

שלום וברכה
בהצלחה - מנשה ישראל
<span style="font-family: ResponsaTTF; color: black;" lang="HE>