חינוך ילדים

חינוך בנים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום כבוד הרב הבן הגדול שלי בן 5 והוא מאוד אוהב חיות הוא כול הזמן רואה סרטים של חיות ואוהב גם לחקות אותן בהליכה בקולות אמרו לי שזה לא כול כך טוב לתת לו לראות סרטים ולשחק עם צעצועים של חיות מכיון שזה פוגע בנפש שלו האם זה נכון כדאי לי להפסיק לו את זה? תודה רבה.

תשובה

שלום וברכה

צפיה בסרטי טבע של חיות וכו´ עדיפה על צפיה בסרטים אחרים במעשי ידי אדם עם אלימות ותכנים לא ראויים לילדים [ולמבוגרים], אולם כמובן שצריך לבקר ולהגביל שעות צפיה בסרטים, ולרדת בשעות הצפיה לאט לאט.

המחקרים מעידים כי צפיה בסרטים בשיעור מופרז, מפריעה במישרין לריכוז הנדרש בלימודים.

בהצלחה - מנשה ישראל