שו"ת בין המצרים

מעבר דירה בשלושת השבועות

  • כ' תמוז התשע"ו

שאלה

שלום רב, קניתי בית פרטי לפני בין המיצרים והתחלתי לשפץ אותו לפני תקופה זו. א. האם מותר להמשיך בשיפוץ עד לא' באב? ב. האם מותר לערוך התקנה של מעקה?אינטרנט?טלפון?טלויזיה וכו' בבין המיצרים? ג. האם מותר לקבל ולחדש רהיטים שנקנו כאמור לפני בין המיצרים במהלך בין המיצרים? ד. אני כרגע בבית הורי עד שהבית יהיה מוכן. עד איזה תאריך מותר להיכנס לבית החדש השנה? 4/8 בצהרי היום? ה. האם מוטב לדחות את המעבר כולו ל 15/8 יא באב ולהישאר בבית הוריי? ו. האם מותר לערוך הכנות לבית בימים הקרובים ולפני ראש חודש אב? (ניקיון יסודי,תיקוני חשמל,תיקוני צבע). ז.האם מותר במידה שאכנס ב4/8 לסדר את הבית ולפרוק ארגזים במהלך תשעת הימים? ח. מתי עליי להתקין בבית מזוזות? תודתי נתונה לכם מראש על תשובותיכם המחכימות.

תשובה

שלום וברכה

א. מותר להמישך בשיופץ עד לסיום. יפוי הבית יש להימנע בין ראש אב לתשעה באב.

מצווה להתקין מעקב במהירות הפאשרית. מותר להביא את התשתיות של הטלפון וכוד'.

מותר לקבל את הרהיטים כשהם מוכנים.

עדיף לדחות את הכניסה לבית לאחר תשעה באב.

מותר לערוך תיקוני צבע וניקיון אבל צביעה יפה ומיוחדת יש להימנע מראש חודש אב.

מותר לפרק את הארגזים ולסדר את הבית גם במהלך תשעת הימים.

להתקין מזוזות ביום הכניסה לבית.

בברכה לישוב טוב,

בנימין שמואלי.