לבוש בבית ובתפילה

  • כ"א תמוז התשע"ו

שאלה

שלום. האם בבית ניתן להקל ולהתלבש פחות צנוע (עקב חום או נוחות)? האם אפשר להתפלל עם כפכפים וציצית בלבד בבית? הרי אנו מתקלחים ועושים צרכים וה׳ יודע איך אנו נראים.

תשובה

שלום וברכה

מותר מעיקר הדין ללכת קצת פחות בצניעות כאשר נמצאים לבד בבית.

מכבוד השכינה ראוי מאוד להקפיד על צניעות ולבוש כמו שהולכים בחוץ.

בתפילת שמונה עשרה יש לעמוד כפי שעומדים לפני אדם חשוב ואל להסתפק בציצית בלבד אלא בלבוש מלא עם נעליים..