שאל את הרב - כללי

התמודדות עם מצבי רוח משתנים

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום לכבודו, שלחתי שאלה בעבר ולא נעניתי. כיום אני חברה באתר, מקווה לתשובה. אני בת 26, רווקה עם חבר, סטודנטית ומוקפת חברות. כל חיי הייתי ילדה ונערה מוצלחת ואהודה, לימודית וחברתית.אך למרות זאת תמיד הייתה לי נטייה למצבי רוח מדוכדכים. אולי כי גדלתי להורים מבוגרים במשפחה פשוטה ולעיתים לא קלה, אך אוהבת מאוד. לפני כשלוש שנים אבי נפטר ממחלה קשה. סעדתי אותי במשך שנתיים והייתי עדה לתהליך ההדרדרות והגסיסה, אבי אף נפטר כשידי בידו. עשיתי זאת ברצון ואהבה. הבעיה שלי שמאז מצבי הרוח שלי נעשו תכופים וקיצוניים יותר, אני סובלת המון מחרדות ונתקפת פחדים ועצבות. התייעצתי עם רופאים ופסיכולוגים ואני מטופלת בתרופות נוגדות חרדה, שמקילות מעט. החבר שלי אדם טוב ותומך, יש לי ציונים טובים, אבל תמיד אני נופלת בקלות לדברים הרעים (בעיות כלכליות, מתח) והם מצליחים להשפיע עלי ולדכדכך אותי הרבה יותר מההשפעה של הדברים הטובים. יש לי התקפי חרדה שמשתקים אותי ועושים אותי ממש חולה (נכנסת למיטה ומחכה שזה יעבור). אני שומרת שבת מאז שאבי נפטר ואני מרגישה לעיתים שבגלל מצב הרוח יש לי רצון "דווקא" לא לשמור ואין לי מושג למה. ההרגשה הרעה שמציפה אותי גורמת לי לכעוס על כל העולם. ברור לי כבודו, שלכולם יש צרות ובעיות. אני צעירה, מוצלחת, יש לי חבר תומך ומבין (שהכיר לי את האתר הזה) ומשקיע בהמון שיחות לעודד אותי ומאמין בי. הם כבודו יוכל לתת לי עצה להתמודד? לעזור לי להבין למה הרגשות הרעים נוטים לשלוט בי ולא אני בהם? ומה ניתן לעשות? בתודה מראש, ל`.

תשובה

שלום לך בת ישראל היקרה

אני מצטער שלא נענית בזמן עקב ריבוי חריג של השאלות באתר.

ראוי מאוד ללמוד יחד עם חבירך ספרים על האמונה כגון ספר גן האמונה של הרב שלום הרוש, וכך ביחד עם הטיפול התרופתי המתאים תזכי לצאת מכל חרדה.

כסגולה ראוי מאוד להקפיד על נטילת ידיים בכל עת שחובה בכך ובפרט בבוקר מיד שאת קמה.

ה´ יעזור שתזכי במהרה לרוגע ובזכות שמירת השבת תזכי לכל הישועות.

חג אורים שמח - בנימין שמואלי