תפילה וברכות

תפילת יחיד או במניין?

  • כ"א תמוז התשע"ו

שאלה

ערב טוב, כמובן שעל השאלה שרשמתי בכותרת יש תשובה אחת ברורה בד"כ- והיא תפילה במניין. ובכל זאת: בתפילתי מאוד חשוב לי להשתדל בכל יכולתי לכוון בכוונה שלמה ככל האפשר, ובד"כ גם להוסיף בקשות אישיות משלי. העניין הוא שריכוז והשתדלות לכוון בתפילה לרוב מצריכים אותי להקדיש זמן רב יותר לתפילה משל המתפלל הממוצע, במיוחד כשיש בעיות קשב וריכוז. ובמידה ואני מתפלל בציבור- עליי לבחור האם לוותר על ההידורים, הכוונות והבקשות שמאוד חשובים לי- או להגרר ולהמשיך בתפילה הרבה אחרי שאר הציבור. ...האפשרות השניה שבה אני בוחר לא מעט [אך לא בטוח האם היא הנכונה], היא תפילת יחיד במקום שקט ללא הפרעות. מעט באירוך, ללא מניין, אך מלאה ככל האפשר בכוונה והשתדלות. אשמח לעצה הלכתית בנושא.. בתודה, רועי.

תשובה

שלום וברכה

יש להתחיל להתפלל כמה דקות לפני הציבור ולהתפלל במניין.

אף אם התפילה בציבור אינה באיכות דומה לתפילת היחיד שלך, אין להתפלל ביחיד.