חינוך ילדים

גזירת שערות בגיל 3

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום שמי רונן ויש לי ילד שמתקרב לגיל 3 ואני רוצה לספר אותו בגיל 3 רצתי לדעת איפה עושים את הטקס של גזירת שיער בפעם הראשונה ואם חייבים לעשות את זה

תשובה

שלום וברכה

כשמספרים את השיער בפעם הראשונה ומשאירים את הפאות מקיימים באופן מעשי את מצוות השאר פיאות הראש, והיו קהילות שנהגו לעשות זאת באופן קבוע כשהתינוק מגיע לגיל שלוש באותו הזמן מתחילים ללמד אותו את אותיות התורה.

האריז"ל סיפר את שערות ראש בנו במירון אצל קברו של רשב"י, וכך נוהגים כיום רבים מאוד כשזה מזדמן לתקופת ל"ג בעומר. ורבים נוהגים לעשות זאת במהלך השנה כולה שם במירון. ואחד הטעמים על פי מה שאומרת התלמוד במסכת מכות על אחד האמוראים שאמר יהי רצון שכל אשה היולדת תלד צדיק כרבי שמעון, ומתפללים שזכות התנא הקדוש אכן ישפיע על הילד שיגדל ליראת שמיים.

בירושלים יש שנהגו לעשות זאת בקברו של שמעון הצדיק, עקב החביבות שהפגין שמעון הצדיק לגזירת שערות לשם מצוה כמסופר במסכת נזיר.

הרבה נחת יהודי - מנשה ישראל