שאל את הרב - כללי

דין מומר

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

בס´ד שלום רב! רציתי לדעת מה הדין אם השליח ציבור (לא באופן קבוע אבל לעתים קרובות מדובר במקום עבודה) הוא מומר האם עלי לצאת מבית הכנסת או שלא והאם מותר לענות אחריו אמן וכו" מה עושים?

תשובה

שלום וברכה

אם הוא מומר לכל התורה, או מומר לחלל שבת, אסור לו לשמש כשליח ציבור, בטרם יחזור בתשובה. ואין לענות אמן אחר ברכותיו. אבל אין צורך לצאת מבית הכנסת עקב כך.

בדרכי נועם, תנסה להשפיע על השליח ציבור והמתפללים שיניחו לשומר תורה ומצוות להתפלל כש"ץ. כמובן, שכל זה אך ורק כשהנידון הוא במומר ידוע, ולא על פי חשד שלך וכדו´.

בהצלחה - מנשה ישראל