אמונה

חיסון לשפעת, מומלץ?

  • כ"ה אדר א' התשע"ד

שאלה

שלום רב, לפני מספר ימים התקשר אל בעלי רופא המשפחה של ילדתי בכדי לומר לנו שכדאי להביא את הילדה ולחסן אותה בחיסון של שפעת (ולא שפעת החזירים אלא חיסון לשפעת רגילה) ומסתבר שאחרי בירור עם אחותי וחברה התקשרו גם אליהם להביא את הילדים לחיסון. שאלתי היא האם כדאי לחסן את הילדה ובעצם להתחסן גם אני ובעלי או שיש סיכון בדבר? כי הרי לא תמיד העם מקבל את כל המידע האמיתי על אותם חיסונים שילדינו מקבלים.... תודה רבה ,עינת.

תשובה

שלום וברכה

יש להתחסן בכל חיסון כפי דעת הרופאים, וזה חלק מההשתדלות שיש לעשות לצורך בריאות ומקיימים בכך מצוות ונשמרתם מאוד לנפשותיכם.

חזקה על הרופאים שעושים מלאכתם נאמנה וממליצים את הטוב ביותר עבור האזרחים, אין לחשוד ברופאים שמתעלמים ממידע חיוני הנוגע לבריאות האזרחים .

בברכת חורף בריא - בנימין שמאולי