תפילה וברכות

האם מותר לשליח ציבור לחזור על תיבות פעמיים?

  • כ"ה תמוז התשע"ו

שאלה

בס"ד שלום לכבוד הרב, האם מותר לחזן בחזרת הש"ץ, בתפילות של שבת כאשר נהוג לשלב ניגונים שונים, לחזור על מילים כמה פעמים. לדוגמה בחזרת הש"ץ של מוסף של שבת החזן אמר וביום השבת 3-4 פעמים וחזר יחד עם הציבור על השורות הסמוכות האם זה תקין? שי

תשובה

שלום רב,

אין היתר לשליח ציבור לחזור על מילים פעמיים בחזרת הש"ץ כי יש בזה משום הפסק בתפילה.

מקורות: ראה בשו"ת יביע אומר חלק ו' (חלק אורח חיים סימן ז אות ד-ה) וחלק ז' (חלק אורח חיים סימן יד אות ד) ובשו"ת דברי פינחס חלק א' (סימן טו).

בברכה,

הלל מאירס