תפילה וברכות

סוף זמן קריאת שמע

  • כ"ז תמוז התשע"ו

שאלה

שלום כבוד הרב. רציתי לדעת איך אני אמור לנהוג מבחינת סדר התפילה אם למשל: א. לא התעוררתי בזמן וקמתי דקות ספורות לפני סוף זמן קריאת שמע,ויש זמן להניח תפילין עד שיגיע הזמן. ב. כמו א רק שאין זמן להניח תפילין. ג. קמתי מוקדם ואני צריך לצאת ויש לי זמן לקרוא שמע בלי תפילין ולא בטוח שאוכל לקרוא שמע לפני הזמן אם לא אקרא עכשיו אבל תפילין יהיה לי עוד זמן. ד. כמו ג רק שיש לי זמן להניח תפילין ולקרוא שמע לפני היציאה לזמן קצר (5-10 דקות). בנוגע לכל הסעיפים איך אני אומר את שאר התפילה מבחינת פסוקי דזמרה ,יוצר אור, 18 וכל מה שאחרי כשעוד לא עבר זמן שחרית כמובן. תודה.

תשובה

שלום וברכה

בכל המקרים האלו יש לקרוא מיד קריאת שמע אף ללא תפילין לאחר מכן תתפלל את כל התפילה כולל קריאת שמע כרגיל עם התפילין .

בברכה\

בני